Praktijk voor

Acupunctuur en Meridiaantherapie

Carla van de Kamp
Koningin Julianaweg 7
8375 AA Oldemarkt
Tel.: 0561 - 452574
e-mail: info@acupunctuuroldemarkt.nl

donderdag, 20 juni 2024  


 

© 2024

Powered by itensa

 

Meridiaantherapie

Meridiaantherapie is rond 1960 ontwikkeld door de Duitse fysiotherapeute Christel Heidemann. De grondslag voor deze therapie zijn het meridiaansysteem waar de levensenergie door heen stroomt en het antroposofisch mensbeeld. Hierbij vormen de mens en de natuur een onverbrekelijke eenheid. Zij ontdekte dat alle meridianen consequent reageren op een specifieke kleur uit het regenboogspectrum.

Bij de behandeling wordt een lapje zijde, wat met een van plantenextract afkomstige kleur geverfd is, op een specifiek acupunctuurpunt aangebracht. Dit heeft direct effect op de energiestroom. Hierdoor kunnen spanningen in het onderhuids bindweefsel, de spieren en organen veranderen en de levensstroom zich herstellen.
Een goede afspiegeling van de doorstroom is de huidspanning op de rug. De huidgebieden op de rug zijn via het reflexsysteem van het zenuwstelsel en de meridianen verbonden met de inwendige organen en de spieren. Bij het onderzoek voor en na de behandeling is deze huidspanning steeds een referentiepunt.

Klachten welke goed te behandelen zijn met meridiaantherapie :

  • littekens, zowel oude als verse littekens, veroorzaakt door een operatie of ongeval.
  • pijnklachten die langdurig bestaan
  • kinderziektes
  • orgaandysfuncties
Regenboogkleuren
Gekleurde zijde

Privacyverklaring wet AVG
Algemene voorwaarden
Disclaimer
KAB Geschilleninstantie                      Nederlands Vereniging voor Acupuntuur