Praktijk voor

Acupunctuur en Meridiaantherapie

Carla van de Kamp
Koningin Julianaweg 7
8375 AA Oldemarkt
Tel.: 0561 - 452574
e-mail: info@acupunctuuroldemarkt.nl

donderdag, 20 juni 2024  


 

© 2024

Powered by itensa

 

Werkwijze

Bij de eerste afspraak neem ik ruim de tijd voor een gesprek en overleggen we welke behandeling voor de geven situatie de meest optimale is.

Door ons energiesysteem worden alle lichamelijke en geestelijke processen met elkaar verbonden. Dit holistische principe, de eenheid in de mens, is de basis voor het onderzoek en de behandeling.

Naast de klacht die nu om aandacht vraagt komen ook eerder doorgemaakte problemen met de gezondheid aan de orde. Deze kunnen nu nog van invloed zijn. De psycho-emotionele belasting is eveneens een belangrijke factor voor de energiehuishouding. Voor een goed inzicht in het functioneren van de levensenergie heb ik ook een aantal algemene vragen bijvoorbeeld over de spijsvertering en de slaap.

Na het gesprek kijk ik naar de kracht en kwaliteit van de levensenergie. Dit gaat onder andere door middel van polsvoelen. De kracht en kwaliteit van iedere hoofdenergie, 12 in totaal, zijn afzonderlijk te voelen bij de polsen. Daarnaast geven de kleur, de vorm en het beslag van de tong waardevolle informatie. Een goede afspiegeling van de doorstroom van de levensenergie is de huidspanning op de rug. De huid links en rechts van de wervelkolom bevat reflexpunten van de meridianen. Als iemand lekker in het vel zit is de huid op alle niveaus ontspannen en in gelijkmatige plooien op te pakken.

Bij een acupunctuurbehandeling gebruik ik wegwerpnaaldjes. Een acupunctuurnaaldje is ongeveer 0,2 mm dun en massief, er gaan geen vloeistoffen door en deze is niet te vergelijken met een vaccinatie- of bloedpriknaald. Het aanbrengen is nauwelijks voelbaar. De naaldjes blijven ongeveer een half uur zitten. Door de keuze van de punten wordt de energiestroom in het hele lichaam aangepakt. Blokkades verdwijnen, de hoeveelheid energie wordt opgebouwd en de kwaliteit van de energie neemt toe. De meeste mensen zijn na een behandeling heerlijk ontspannen. Zoals in de traditionele, klassieke acupunctuur aangegeven wordt, kijk ik iedere behandeling opnieuw naar de totale energiebalans en bouw zo voor ieder mens een unieke behandeling op.

Energiebol

Privacyverklaring wet AVG
Algemene voorwaarden
Disclaimer
KAB Geschilleninstantie                      Nederlands Vereniging voor Acupuntuur