Praktijk voor

Acupunctuur en Meridiaantherapie

Carla van de Kamp
Koningin Julianaweg 7
8375 AA Oldemarkt
Tel.: 0561 - 452574
e-mail: info@acupunctuuroldemarkt.nl

donderdag, 20 juni 2024  


 

© 2024

Powered by itensa

 

De maan en de mens

De maan heeft aantrekkingskracht op water. We kennen allemaal de eb- en vloedstroom die op zee, vier keer per dag, van richting verandert en de getijden van hoog- en laagwater regelt. Rond volle maan en nieuwe maan hebben we in de kustgebieden te maken met springvloed, extra hoogwater.

Een mens bestaat gemiddeld uit 60 – 70% water. Door deze hoeveelheid water heeft de maan ook invloed op het menselijk lichaam. Twee keer per maand, rond volle maan en nieuwe maan, houden wij extra vocht vast, enkele dagen nadien lopen we weer ‘’leeg’’.
Dit extra water in ons lichaam wordt zichtbaar op de weegschaal, die dagen kan een volwassen mens 1 à 2 kg zwaarder zijn. Mensen met bijvoorbeeld oedeemproblemen merken dat, in die periode, de getroffen arm of het been strakker aanvoelen, soms zichtbaar dikker zijn. En door het extra vocht in het lichaam kan de bloeddruk die dagen wat hoger zijn. Niks ernstig, soms lastig of onaangenaam, een natuurlijk ritme wat vanzelf komt en gaat, waar je niets aan kan doen.

Carla van de Kamp, 29-3-2015

terug naar lijst


Privacyverklaring wet AVG
Algemene voorwaarden
Disclaimer
KAB Geschilleninstantie                      Nederlands Vereniging voor Acupuntuur